Leeuwarden - Poortmusic

De muziekpoort van Leeuwarden

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Poortmusic zit net als King Kong Records en Discus aan de Voorstreek in Leeuwarden. Met zoveel aanbod aan vinylwinkels op zo'n kleine oppervlakte moet je als vinylliefhebber wel slagen na een middagje winkelen. Vind je dat ene topalbum niet in de ene zaak, dan is de kans groot dat je het bij de anderen wel vindt. In lessen economie leerde ik altijd dat dezelfde type winkels/ondernemers elkaar opzoeken. Ook al zijn ze concurrenten van elkaar, de nabijheid van soortgenoten maakt het voor de klanten aanlokkelijker om een bezoekje af te leggen. Er is immers meer keus. Bovendien is er voor ons klanten het extra voordeel, dat ze elkaar zullen willen aftroeven in prijs, kwaliteit, aanbod en dienstverlening. Kortom, U moet echt eens naar de Voorstreek in Leeuwarden als u op zoek bent naar vinyl!

Poortmusic onderscheidt zich van de andere twee zaken door het accent op twee andere zaken te leggen. Allereerst is Poortmusic gespecialiseerd in het genre klassieke muziek. Nu is hun voorraad klassiek vooral op CD. Ten tweede kun je bij Poortmusic ook terecht voor de hardware. Je complete HiFi-set kun je daar aanschaffen, inclusief een goede betaalbare draaitafel van merken als Thorens of Project.

Ik kom graag naar Poortmusic omdat ik het leuk vind dat er meer te zien is dan alleen vinyl. Ik blijf ook liefhebber van goede versterkers, luidsprekers en draaitafels. En als ik er toch ben, ja, dan kijk ik ook even tussen de bakken met vinyl. Er is in de winkel overigens voldoende vriendelijk personeel om je bij al je (zoek)vragen te helpen. Ik kan van Poortmusic maar een klein minpuntje benoemen. Ze zouden iets meer zorg mogen besteden aan het etaleren/stallen van het vinyl. De bakken zitten tjokvol. Verder mag de onderverdeling iets gedetailleerder. Bij voorkeur op genre (pop/rock is wel erg ruim als je daar ook jazzrock, funk en soul toe rekent).

Poortmusic is geopend op:

Maandag	 13:00–18:00
Dinsdag	 10:00–18:00
Woensdag 10:00–18:00
Donderdag 10:00–18:00
Vrijdag	 10:00–18:00
Zaterdag 09:00–17:00
Zondag  Gesloten

Address

 • Straat: Voorstreek 6
 • Postcode: 8911 JN
 • Plaats: Leeuwarden
 • Provincie: Friesland
 • Land: Nederland

Contact

Social media

Poortmusic te Leeuwarden

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

vrijdag, 21 augustus 2015

Gewijzigd

vrijdag, 21 augustus 2015

Reacties (1)

 • David

  David

  11 februari 2022 op 02:14 | #

  Zaak is inmiddels gesloten.

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen