Kopenhagen - Sex Beat Records

Een flinke dosis stevige muziek op een oppervlakte niet groter dan een postzegel.

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Inleiding

Sex Beat Records is als kleinduimpje onder de platenzaken. Of is het eerder David? Hoe dan ook. Een flinke portie muziek op de vierkante centimeter.

Ik ging voor Kopenhagen als cultureel uitstapje tijdens een fijne gezinsvakantie in Denemarken. Maar nu we er toch zijn... Zo ging het bij mij, toen ik de platenzaak Sex Beat Records binnenstapte. Uitgekozen vanwege z'n geweldige ligging in het toeristische centrum van Kopenhagen, op wandelafstand van grote trekkers als Tivoli, het Rosenborg slot of het gezellige haventje Nyhavn. Verder ging mijn vooronderzoek niet. Geen idee of Sex Beat Records de topper is onder alle platenzaken die Kopenhagen rijk is. Want dan zijn er toch op z'n minst tien. Maar ja, niet alles zit dichtbij het centrum. En dan val je bij voorbaat af. Sorry.

Bespreking

De winkel ligt net buiten het meest toeristische deel van het centrum van Kopenhagen. Vanaf het raadhuisplein liepen we nog een klein stukje over de bekende winkelstraat Strøget (die eigenlijk alleen in de volksmond zo heet), alvorens we westwaarts afbogen. Na een kleine 5 minuten lopen kwamen we in een ietwat alternatiever deel van Kopenhagen. Deels onder invloed van een dependance van de universiteit, zag je dat dit deel het hippere, jeugdiger, alternatiever deel van Kopenhagen is. En daar past Sex Beat Records als gegoten. De huisvesting is minimalistisch qua oppervlakte. Ik zou de oppervlakte van een postzegel bijna groter noemen... En dat je dan zoveel aanbod kwijt kunt! Maar dat is ergens ook wel typisch voor de platenzaak. Althans voor veel van de platenzaken geldt dat adagium: er is meer aanbod dan de vloeroppervlakte aan kan. En je wilt als eigenaar toch zo goed mogelijk je klanten bedienen. Voor hetzelfde gaan ze online hun waar halen.

Sex Beat Records zijaanzicht

De winkel is zoals gezegd klein. Je hebt op ooghoogte de cd's, daaronder bevinden zich de platen. Aan weerszijden van een stellage die in het midden van de winkel staat, vind je dezelfde opstelling aan cd's en elpees. Daaromheen is aan vrijwel elke zijde van de winkel plek voor dvd's, band t-shirts, andere band merchandise en nog meer elpees. Het is een volgepakte bende. Maar wel een gezellige bende. Als het niet te druk is in de winkel, kun je ook prima alle platen bij langs gaan. Tsja, hoeveel ruimte heb je nou eenmaal zelf nodig? Maar o wee, als er meer dan drie klanten in de winkel zijn en je wilt net van plek verwisselen. Als je voorbij 1 van die klanten moet, heb je een probleem. En een nog groter probleem als je iets op je rug draagt dat veel weg heeft van een rugtas. Dat gaat niet zonder fysiek contact met 1 van de Denen. Ach, ik charcheer, maar de winkel is echt klein. En toch o zo gezellig. Ik houd er persoonlijk wel van. Er zit altijd een structuur in, ook al is die soms alleen de winkeleigenaar bekend. En je vindt altijd wel iets van je gading. En anders kun je altijd nog vragen toch? Wie weet tipt zo'n man of vrouw je nog wel iets.

Sex Beat Records toonbank

Het aanbod is lekker stevig. Van metal, goth tot punk en stevige rock. Verwacht hier a.u.b. geen doorsnee pop/rock van het niveau Justin Bieber of Rihanna. Hier is de softste muziek misschien nog Soundgarden. Binnen die genres is er hoofdzakelijk nieuw vinyl te vinden. Het kleine beetje tweedehands vinyl dat ze hebben staat in bakken op de grond. Maar dat houdt niet over. Het nieuwe vinyl is ruim aanwezig. Om bij Soundgarden te blijven. Ik was verbaasd om te zien hoeveel titels ze van die band op vinyl hadden. De prijzen van dat zwarte goud liggen gemiddeld iets boven de prijzen die we in Nederland gewend zijn. Tussen de 25 en 30 euro leg je al snel neer voor een titel. Maar net als met zoveel producten in Denemarken ligt daar het prijspeil iets hoger dan we in Nederland gewend zijn.

Sex Beat Records winkel

Als je tijdens je vakantie Kopenhagen bezoekt, en je bent vinyl liefhebber, stap dan eens Sex Beat Records binnen. En bezoek daarmee een ander stuk van Kopenhagen wat je niet aantreft in de reisgidsen.

Openingstijden:
 maandag t/m vrijdag    11:00 - 18:00    
 zaterdag    11:00 - 16:00  
 zondag    gesloten  

Address

  • Straat: Studiestræde 3
  • Postcode: 1455 CPH
  • Plaats: Kopenhagen
  • Land: Denemarken

Contact

Social media

Sex Beat Records te Kopenhagen

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

donderdag, 10 augustus 2017

Gewijzigd

donderdag, 10 augustus 2017

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen