Hoogezand - Evelyn Novacek

Een authentieke platenzaak die geheel bij de tijd is

5.0/5 rating 1 vote

Als klein jongetje kwam ik vaak voorbij aan platenzaak Evelyn Novacek als ik met mijn ouders richting de A7 reed op weg naar Groningen. Hoe kon zo´n platenzaak nou het hoofd boven water houden vroeg ik me dan af. Jaren later wist ik het antwoord: het is de liefde voor de klant en een goed besef dat met de tijd meegegaan moet worden. Geen wonder dat Evelyn Novacek al sinds 1937 een begrip is.

Je voelt je meteen welkom als je de zaak binnenstapt. De zaak doet gezellig aan. Er is voldoende aanbod, maar dat gaat niet ten koste van de loopruimte. Sterker nog, zo nu en dan is er zelfs ruimte voor instore optredens. O.a. tijdens de jaarlijkse Record Store Day (RSD). Het domein van Marjolein en haar man is bij de counter. Hier staan ook de bakken met nieuw vinyl, waar er de laatste jaren steeds meer van bij is gekomen. Maar op en rondom de counter staat nog 'veel' meer. Evelyn Novacek staat er namelijk ook om bekend dat ze miniatuurgitaren van bekende gitaristen verkopen. Maar je vindt er ook mokken van bv The Beatles, plectrums, snaren vooor je gitaar, of dat ene fijne muziekboek wat je net zocht. En voor de vinylliefhebber: ze hebben naalden, schoonmaakartikelen en tegenwoordig zelfs platenspelers te koop (Crosley en Thorens (Music on Vinyl-uitvoering)). Gezellig rommelig dus! En zo hoort het ook bij een platenzaak vind ik.

Evelyn Novacek met Marjolein

Marjolein is altijd goed geluimd en altijd in voor een praatje. Bij haar voel je je als klant op het gemak. Geen opdringerigheid, maar klantvriendelijkheid. Als je iets zoekt zal ze je helpen. Mochten ze dan net niet die plaat op voorraad hebben, zal ze haar best doen het voor je te bestellen.

Het aanbod bij Evelyn Novacek is ruim. Er is in de algemene genres pop/rock/jazz/blues genoeg te vinden aan zowel tweedehands als nieuw vinyl. Maar daarnaast hebben ze ook CD's en muziek DVD's. De prijs is normaal en wijkt niet af van concurrerende zaken of webshops.

Op het internet is Evelyn Novacek ook goed vertegenwoordigd met hun webshop www.cdenlp.nl/. Zeer zeker het bekijken waard. Leuk alternatief voor de grote webshops. Bovendien vind je af en toe verrassende items in je zoekresultaten. Maar het leukste is toch af en toe afreizen naar Oost-Groningen en de sfeer proeven van een authentieke platenzaak!

Openingstijden:
 maandag      13:00 - 18:00   
 dinsdag    9:00 - 12:00  13:00 - 18:00  
 woensdag    9:00 - 12:00  13:00 - 18:00  
 donderdag    9:00 - 12:00  13:00 - 18:00  
 vrijdag    9:00 - 21:00  
 zaterdag    9:00 - 17:00    

Address

  • Straat: Meint Veningastraat 132
  • Postcode: 9601 KJ
  • Plaats: Hoogezand
  • Provincie: Groningen
  • Land: Nederland

Contact

  • Telefoon: +31 598 392 551
  • E-Mail:

Social media

Evelyn Novacek te Hoogezand

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

vrijdag, 11 september 2015

Gewijzigd

zondag, 01 november 2015

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen