Groningen - The Magic Buzz

Psychedelica en prog-rock voor de fijnproever

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Bertus, de eigenaar, is een rustige man. Kalm staat hij achter zijn counter, waar hij het internet afstruint naar nieuwe platen voor z'n vaste klanten. Want dat is The Magic Buzz, een zaak gespecialiseerd in nieuw en tweedehands vinyl in een speciale niche. Je komt hier voor psychedelica, prog-rock, of garage rock. "Des te obscuurder, des te beter" lijkt het devies. In al die keren dat ik rond gesneupt heb in Bertus' toko, ben ik meermalen gestuit op bandjes waar ik nog nooit van had gehoord. Dat kan natuurlijk ook iets over de leemte in mijn muziekkennis zeggen, maar ik durf te stellen dat je een behoorlijke kenner van de genoemde genres moet zijn wil je al die bands kennen. De vaste klanten komen zijn zaak binnen, maken een kort praatje, en verlaten de zaak met de platen die ze ongetwijfeld al vaak van te voren besteld hadden. Dat is een fijne service. Mocht iets zo obscuur zijn dat het niet aanwezig is in The Magic Buzz, dan zal Bertus z'n uiterste best doen het vinyl te bestellen.

Zoals gezegd ken ik vrij weinig van de elpees in het psychedelica genre. Soms zie je zulke waanzinnige hoezen, dat ik alleen daarom al onwijs nieuwsgierig raak naar de muziek. Gelukkig staat er dan ook een mooie Numark draaitafel, waar je als je wilt je potentiƫle nieuwe aankopen op kunt draaien. Maar je kunt ook Bertus vragen iets te vertellen over de muziek die hij verkoopt. Want dat is zeker: Bertus weet wat hij verkoopt.

Zelf houd ik meer van de jaren zestig, zeventig pop/rock, blues, jazzrock en funk. Ik ben daarom vaker het pand uitgegaan met een funkplaat onder m'n armen dan een jaren zestig garage rock album.

Er valt vrij weinig aan te merken op The Magic Buzz. Tsja, als psychedelica, garage rock je 'ding' niet zijn, dan is het overige aanbod vinyl en cd's waarschijnlijk wat beperkt.

The Magic Buzz is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12 - 18 uur (op zaterdag tot 17 uur).

Address

 • Straat: Steentilstraat 8
 • Postcode: 9711 GM
 • Plaats: Groningen
 • Provincie: Groningen
 • Land: Nederland

Contact

 • Telefoon: (+31)50 3180406
 • E-Mail:

Social media

The Magic Buzz

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

vrijdag, 21 augustus 2015

Gewijzigd

vrijdag, 21 augustus 2015

Reacties (2)

 • Sonofrikus

  Sonofrikus

  24 december 2015 op 20:19 | #

  Ik mis nog de mannen van Elpee, grote muziekliefhebbers, die-hard vinylliefhebbers, hebben altijd vinyl in de winkel gehad, ook in de jaren waarin het niet hip was om vinyl te kopen en er dus ook weinig aan verdiend werd. Zeer sympathieke platenzaak in Groningen.
  Ook de jongens van Hemmes hebben tegenwoordig een fijn aanbod aan vinyl en was ook altijd een adres waar je in de magere vinyljaren wel terecht kon voor een fijn brokje....

  antwoord

  • Webmaster Meijer

   Webmaster Meijer

   27 december 2015 op 11:22 | #

   Hoi Sonofrikus, de zaken die je noemt gaan zeker nog besproken worden. Sowieso bedankt dat je me d'r op wijst.

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen