Groningen - Swingmaster

The finest Jazz & Blues since 1978

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Platenzaak Swingmaster zit sinds eind 2013 aan de Pelsterstraat. Maar de meesten weten nog goed dat de zaak gevestigd was aan de Kruitlaan naast de Stadsschouwburg. Hier zat Swingmaster maar liefst 35 jaar. Het grote verschil van het pand in de Pelsterstraat met de oude lokatie is de grootte. Het nieuwe pand is groter en ruimer opgezet, waardoor je makkelijker dan voorheen topplaten kunt uitzoeken.

Als buitenstaander kijk ik met plezier naar het groepje '(oude) wijze mannen' dat binnen heerlijk aan het keuvelen is. De ene keer gaat het over die saxpartij van Coltrane, een andere keer gaat het over iets nietszeggend als het televisieaanbod van de avond ervoor. Ik ken buiten de eigenaar Sem, slechts één persoon van het clubje, en dat is Rein de Graaff. Rein is een bekende Nederlandse jazzpianist. Maar dat wist ik nog niet toen ik ooit mijn eerste jazzplaten kocht bij Swingmaster, nog aan de Kruitlaan. Rein hielp me bij het uitzoeken van enkele topplaten. Ik hing aan zijn lippen, en kocht zelfs één van zijn favoriete albums. Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad ;-) Pas later zou ik erachter komen wie mij had geholpen. Toen maar snel één van zijn eigen platen gekocht.

Het aanbod bij Swingmaster is altijd van een mooie kwaliteit. Het aanbod is vooral gericht op de jazz. Daarnaast is er veel op het gebied van blues. De overige genres als country en pop worden niet vergeten, maar het is duidelijk waarom de zaak de naam Swingmaster voert. Tegenwoordig moet je toch iets vaker naar de reissues uitwijken voor de topalbums, maar het aanbod tweedehands is nog steeds gevarieerd en interessant genoeg. Overigens is er voor iedere portemonnee wat wils.

Address

 • Straat: Pelsterstraat 20
 • Postcode: 9711KL
 • Plaats: Groningen
 • Provincie: Groningen
 • Land: Nederland

Contact

Social media

Swingmaster

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

dinsdag, 26 mei 2015

Gewijzigd

vrijdag, 21 augustus 2015

Reacties (3)

 • Spijker

  Spijker

  02 januari 2016 op 18:35 | #

  Helemaal mee eens, en vergeet ook het 78 toeren magazijn achter in de winkel niet! Onwaarschijnlijk veel oude 10 inch platen uit de vroege jaren: niet alleen jazz, maar ook orkestmuziek, populair en hawaii. Om maar wat te noemen.
  En als je de plaat echt niet goed vindt, mag je altijd terug komen. Ook iets moois.

  antwoord

 • P. Bleijerveld

  P. Bleijerveld

  14 mei 2020 op 11:51 | #

  Waarom wordt de telefoon niet opgenomen?

  antwoord

  • Svetlana

   Svetlana

   06 november 2021 op 19:38 | #

   De ervaring leert dat ze 10 keer meer in de winkel verkopen dan met de telefoon.
   Ik zou ze maar een mailtje sturen.

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen