Groningen - Plato

Voor het ruimste aanbod in nieuw vinyl in Groningen ga je naar Plato

4.0/5 rating 1 vote

Plato Groningen is al jarenlang een begrip in Groningen. Ja, het maakt deel uit van de grote landelijke commerciƫle keten Plato|Concerto, maar dat wil niet zeggen dat je deze winkel dan maar moet mijden. Integendeel, je kunt hier je muziekhart ophalen. Ze hebben hier de nieuwste releases, maar ook de meest essentiƫle reissues.

De laatste jaren zie je in Plato Groningen een trend die landelijk ook goed te zien is. Vinyl krijgt steeds meer vloeroppervlakte. De hype, want zo durf ik het wel te noemen, is nu ook commercieel interessant geworden. Anders zou Plato niet zoveel vloeroppervlakte inruimen voor vinyl. Het moet wel wat opleveren. Als liefhebber van het zwarte goud ben ik daar blij mee. Als ik niet online de nieuwste releases op vinyl wil bestellen, maar lekker ouderwets door de bakken wil gaan, dan ga ik graag naar Plato Groningen. Je zult niet snel iets niet aantreffen. Naast de nieuwe releases tref je ook veel reissues op vinyl aan.

Plato Groningen lp wand

Het vaste personeel vormt al jarenlang een vertrouwd gezicht. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam, maar op drukke verkoopdagen moet je niet verwachten dat ze veel tijd voor je kunnen vrijmaken. De drukte aan de kassa, maakt dat ze vooral bezig zijn de kassa te spekken. Meer kans maak je op doordeweekse dagen buiten de vakanties.

Het aanbod bij Plato is ruim. Naast pop/rock, hebben ze ook vinyl in de genres jazz, blues, hip hop, soul, funk en reggae. Het is vooral nieuw vinyl wat ze hebben, maar er is ook een wandje met tweedehands. Naast vinyl verkoopt Plato nog altijd CD's, DVD's en concertkaartjes. Eens in de zoveel tijd hebben ze ook instore-optredens van bands die hun nieuwste album komen promoten. Als Noorderslag plaatsvindt is er het hele weekend live muziek te horen en te zien. Ook tijdens Take Root en de Bluesnacht is er in de winkel veel livemuziek.

Plato Groningen: lp bakken

Tot nu toe een vrij positief verhaal over Plato Groningen. Zijn er dan geen minpuntjes? Ja, die zijn er wel, en als je die weet dan kun je er rekening mee houden als je op platenjacht gaat. Houd er rekening mee dat het vooral draait om nieuw vinyl. Het tweedehands aanbod is niet heel groot, en niet fantastisch interessant. Verder bepaalt Plato, omdat het deel uitmaakt van een grote landelijke keten, het landelijk prijspeil van vinyl. Verwacht dus niet scherp geprijsde albums. Af en toe hebben ze een bak met aanbiedingen. Die zijn dan wel weer heel scherp geprijsd. Tenslotte is het aanbod mainstream. Voor nichemuziek dien je toch echt naar gespecialiseerde zaken te gaan.

Vind je de muziek die je zoekt niet in de winkel, dan kun je altijd terecht bij de landelijke webwinkel voor de Plato en Concerto winkels, http://www.platomania.eu/. Kortom, als muziekliefhebber en liefhebber van vinyl kun je goed terecht bij Plato. Combineer een bezoek aan de winkel met een dagje shoppen in Groningen, en je hebt gegarandeerd een leuke dag uit.

Openingstijden:
 maandag      13:00 - 18:00   
 dinsdag     10:00 - 18:00  
 woensdag     10:00 - 18:00  
 donderdag     10:00 - 19:00  
 vrijdag      10:00 - 19:00  
 zaterdag      10:00 - 18:00  
 zondag      12:00 - 17:00  

Address

  • Straat: Oude Ebbingestraat 41
  • Postcode: 9712 HB
  • Plaats: Groningen
  • Provincie: Groningen
  • Land: Nederland

Contact

Social media

Plato te Groningen

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

donderdag, 22 oktober 2015

Gewijzigd

donderdag, 22 oktober 2015

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen