Groningen - Headline

Grammofoonplaten en Cd's

3.7/5 Waardering (3 beoordelingen)

Genieten van Headline begint al als je buiten staat. De etalage is iedere keer weer boordevol gehangen met elpees en cd's. Vaak zijn het albums van één artiest. En dan hangen er geen twee of drie elpees, maar al gauw achttien. Fantastisch! Ik ben nu al benieuwd wat het volgende thema gaat zijn. Vervolgens stap je de zaak binnen. Iedere keer als ik dat doe, valt me op hoe ruim hun assortiment is. De hele zaak ademt muziek, want overal waar je kijkt staan bakken vol met lp's en cd's. En in de meest uiteenlopende genres, want dat is het andere sterke punt van hun ruime assortiment. Wil je jazz, blues, pop, rock, funk, soul, nederbeat, het kan allemaal. Niets is ze te gek. Van iedere artiest is er bovendien het nodige. Hoe vaak zie je elders niet, dat slechts een enkele titel te verkrijgen is. Hoe anders is dat bij Headline. Hier vind je zeer veel titels in de bakken. En vaak niet de minste. Ik heb genoeg meegemaakt dat ze titels voerden, waar ik elders (winkels, internet en beurzen) de hand niet op kon leggen.

Er is echter ook een minpuntje: de prijzen. Het valt niet altijd mee. Uiteraard voeren ze een selectie titels die je elders niet ziet. Bovendien maakt de persing ook nogal uit. Dat hoef ik een vinylkenner niet te vertellen. Maar desondanks zijn het af en toe prijzen die ik alleen in catalogi tegenkom en waarvan ik zelf altijd de gezonde vraag stel: "is er überhaupt iemand te vinden die bereid is die prijzen te betalen?" Ik hoop het maar, want ik wil nog wel heel lang blijven genieten van Headline. Daarom gun ik mezelf af en toe zo'n bijzonder album.

Address

 • Straat: Steentilstraat 19
 • Postcode: 9711 GJ
 • Plaats: Groningen
 • Provincie: Groningen
 • Land: Nederland

Contact

 • Telefoon: 050 313 4832

Social media

Headline Grammofoonplaten en Cd's

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

dinsdag, 26 mei 2015

Gewijzigd

vrijdag, 21 augustus 2015

Reacties (4)

 • Sonofrikus

  Sonofrikus

  24 december 2015 op 20:10 | #

  Echt gebeurd: De laatste keer dat ik er was (toegegeven, al een aantal jaren geleden want te duur en te zure mensen in de winkel), wilde ik een plaat beluisteren. Dat kon niet WANT ZE HADDEN GEEN WERKENDE PLATENSPELER IN DE ZAAK....Nou moe !! Ik ken echt wel leukere platenzaken in Groningen...

  antwoord

 • Spijker

  Spijker

  02 januari 2016 op 18:29 | #

  Zelden zulke zure en ongeïnteresseerde mensen meegemaakt als bij Headline. De oude vrouw achter de balie heeft haar vriendelijke gezicht in de jaren zeventig achtergelaten. Logisch ook, want zoals je zelf aangeeft: van de prijzen word je niet vrolijk. Vreselijk duur en er komt zelden nieuwe aanvoer binnen. Als je er de afgelopen tien jaar al eens geweest bent, dan heb je het huidige aanbod al gezien. Een afrader, maar gelukkig zijn er twee veel betere platenzaken in de straat, dus veel moeite hoef je niet te doen om in de Steentilstraat toch te slagen.

  antwoord

 • Vincent

  Vincent

  21 februari 2017 op 15:28 | #

  Weekendje Groningen dus ook ff wat platenzaken af. Zaterdag bij Headline geweest. Onvoorstelbaar wat een prijzen: wel 3 x de "normale" prijzen! Voorbeeld: de lp "Years gone by" van Albert King met zichtbaar zwaar beschadigde hoes voor € 80! Wat 'n afknapper deze zaak. Gelukkig zijn er in Groningen en inderdaad zelfs in dezelfde straat veel leukere zaken.

  antwoord

 • Maurice

  Maurice

  17 april 2020 op 21:21 | #

  Ik herken me absoluut niet in deze feedback. Kom sinds 1998 in Headlines. De thee staat altijd voor me klaar, net als een goed gesprek over muziek of andere zaken. Ken eigenlijk oprecht geen vriendelijker mens als Margie. Dus echt geen idee waar jullie het over hebben. Misschien 1 ding herkenbaar. Dit is geen ramsj platenzaak waar je voor een paar euro oude troep koopt. Het assortiment beslaat meer dan 10.000 platen waaronder vele collecters items. Als je iets speciaals zoekt is dit The Place. Wel vragen. Veel staat niet in de winkel.

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen