Gent - Music Mania

Rock & Grooves since 1969

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Ik was in de zomer van 2015 op vakantie in België. Een bezoekje aan Gent lag voor de hand. Als ik een stad bezoek ben ik naast de gangbare culturele en historische plekken geïnteresseerd in het aanbod aan platenzaken. Voor Gent hoefde ik niet moeilijk te doen. Ik had in het boek Passion for Vinyl van Robert Haagsma al gelezen dat Music Mania the place to be is.

Genoeg aanbod, eenmaal binnen in Music Mania. De winkel oogt niet heel groot als je binnenstapt, maar het is schijn dat bedriegt. De winkel loopt ver door naar achteren. In het achterste gedeelte vind je veel jazz, soul, hip hop op vinyl. In het voorste gedeelte tref je pop/rock aan en een klein hoekje metal. Een groot gedeelte is op nieuw vinyl, maar er is ook een zeer aanzienlijk deel tweedehands vinyl. Verder verkopen ze platenspelers van het merk Pro-Ject Audio Systems, een vrij nieuw, maar kwalitatief goed merk platenspeler uit Oostenrijk.

Music Mania binnen

De dag dat ik er was liep het qua klandizie al goed, terwijl de winkel net geopend was op een doordeweekse dag. Dat kan twee dingen betekenen. Of er is buiten Music Mania geen fatsoenlijk ander winkelaanbod, of Music Mania is gewoon de beste zaak voor je vinyl in Gent e.o. Ik gok dat dit laatste het geval is. Ik was in ieder geval erg te spreken over de zaak, en verliet dan ook niet zonder lp's de winkel.

Het leuke aan Music Mania is, is dat de eigenaren zeer gepassioneerd zijn voor vinyl. Ze draaien namelijk zelf vinyl als DJ's. En daarnaast zijn ze in 2010 gestart met hun eigen platenlabel Music Mania Records, waarop met name kleine producties komen die nooit eerder verschenen waren op vinyl. Maar ook enkele Records Store Day releases zijn in het verleden op hun label verschenen, waaronder 2 10" van Triggerfinger.

Music Mania

Ook op hun website http://www.musicmaniarecords.be/ blijkt de passie van Music Mania voor vinyl. Uiteraard is er een webshop, maar op de homepage vind je vooral veel berichten over evenementen die met muziek te maken hebben. Zo staan er veel posts op over de Records Store Days van de afgelopen jaren, maar ook een meer recent evenement waarbij er een megagrote uitverkoop was van vinyl. Ook zie je links naar hun Facebook, Instagram en Pinterest accounts.

Ik vond mijn bezoekje aan Music Mania erg de moeite waard. Ik zag in ieder geval genoeg aanbod wat ik nog niet eerder had gezien in andere winkels. Mijn advies: combineer een cultureel verantwoord bezoekje aan de historische binnenstad van Gent met een uitstapje naar Music Mania. Dit is prima te voet te doen vanuit het centrum.

Openingstijden:
 maandag t/m zaterdag      11:00 - 18:30   

Address

 • Straat: St.-Pietersnieuwstraat 19
 • Postcode: 9000
 • Plaats: Gent
 • Provincie: Oost-Vlaanderen
 • Land: België

Contact

Social media

Music Mania te Gent

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

vrijdag, 30 oktober 2015

Gewijzigd

vrijdag, 30 oktober 2015

Reacties (1)

 • Sonofrikus

  Sonofrikus

  20 april 2020 op 13:54 | #

  Afgelopen december hier geweest en je zegt geen woord te veel. Dit is een van de meest te gekke platenzaken waar ik ooit ben geweest. Vond veel spul wat al een tijd op mijn lijstje stond. Ben uiteindelijk met 8 platen de deur uit gegaan, maar dat hadden er net zo goed 18 kunnen zijn. Zeer aan te raden !!

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen