Franeker - Mollema Music World

Een muzikantenwinkel: meer dan alleen maar platen

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Inleiding

Mollema Music World is geen traditionele platenzaak. Het is een muziekwinkel waar je alles vindt van gitaren, drumstellen, geluid en licht tot de entertainment kant van cd's, dvd's en vinyl. Het is in die zin niet eerlijk vergelijken met andere platenzaken. Het is een totaal ander concept. En sterker nog, als je eerlijk moet zijn waar het accent ligt, dan is dan aan de kant van de instrumentatie. Een muzikantenzaak dus.

Bespreking

Franeker, maar zeker ook Friesland, mag blij zijn met een zaak als Mollema Music World. Want laten we eerlijk zijn, zoveel aanbod aan platenzaken is er niet in Friesland. Je mag verwachten dat de provinciehoofdstad Leeuwarden het nodige aanbod heeft. En dat is ook gewoon zo. Maar daarbuiten is er niet zo veel. En dan is het prettig dat er in Franeker zo'n zaak als Mollema te vinden is. Als muziekliefhebber kun je hier aan je trekken komen. Als het niet vinyl is wat je zoekt, dan vind je uiteraard nog cd's, maar ook muziekdvd's en band t-shirts. Maar nog mooier is het als je zelf muzikant bent. Dan kun je helemaal los. Want Mollema verkoopt vooral muziekinstrumenten en benodigdheden. Wat dat betreft vind ik de zaak meer een winkel voor muzikanten dan een muziekwinkel voor de passieve luisteraar.

Als je het prachtige stadscentrum van Franeker binnenloopt dan zie je enkele schitterende gebouwen binnen een straal van een paar honderd meter. Het stadshuis, het indrukwekkende planetarium van Eise Eisinga (vooral van binnen dus), het museum Martena, of de Martinikerk, om maar enkele voorbeelden te noemen. En daartussen aan de winkelstraat, de Voorstraat, tref je ook Mollema Music World. De winkel heeft een mooie uitnodigende entree. Het is ruim opgezet. En meteen bij binnenkomst heb je aan de linkerkant de cd's en aan de rechterzijde het vinyl en de dvd's. En daar tussenin een breed open pad verder de zaak in. Aan de linkerkant is halverwege de winkel de toonbank. En het achterste gedeelte herbergt de trots van de zaak: de instrumenten. De schatkamer van de winkel. Hier kom je als muzikant je hart ophalen. De ene Fender gitaar is nog mooier dan de ander. En is dat niet je smaak dan heb je genoeg alternatieven. Gretsch, Gibson om maar iets te noemen. Maar ook andere muzikanten komen hier aan hun trekken. Want zoals gezegd zijn er ook complete drumstellen te koop.

Mollema Music World: platenzaak

Als ik dan focus op het aanbod van vinyl, dan is meteen duidelijk dat het hoofdaccent van de zaak bij de instrumenten en toebehoren ligt. De laatste titels op gebied van nieuw vinyl vind je er wel, maar het zijn nooit meer dan een paar honderd titels. Binnen het aanbod nieuw vinyl voeren de uitgaves van Music On Vinyl de boventoon. Niets mis mee als je op zoek bent naar het laatste wat Music On Vinyl heeft uitgebracht. En laten we eerlijk zijn, Music On Vinyl brengt uitstekende producten die je als klant niet rechtstreeks via Music On Vinyl kunt aanschaffen. Er is altijd sprake van een tussenhandelaar. Online, of in de vorm van een fysieke platenzaak. Maar het is geen breed assortiment nieuw vinyl. Maar zoals al eerder gesteld, het is niet helemaal eerlijk vergelijken met meer traditionele platenzaken. Het is een totaalconcept: een muziekwinkel in de breedste zin van het woord. Qua tweedehands vinyl zal Mollema Music World sterk afhankelijk zijn waar het de hand op kan leggen. Toen ik er was voerden ze zo'n 200 - 250 titels.

Mollema Music World: muziekwinkel

Via de website van Mollema Music World krijg je een zeer actueel overzicht van de platen die je in de winkel kunt kopen, maar ook online. Vantevoren had ik de site bestudeerd en ik kan niet anders zeggen dat die spot on klopte met wat ze in de winkel hadden. Je hoeft er dus niet eens voor naar Franeker af te reizen. Maar wat dat betreft zou ik zeggen: doe dat vooral wel. En plak aan je bezoek aan Mollema Music World ook een dagje Franeker vast!

Openingstijden:
 maandag    13:00 - 18:00    
 dinsdag t/m donderdag    9:00 - 18:00    
 vrijdag    9:00 - 21:00    
 zaterdag    9:00 - 17:00  
 zondag    gesloten  

Address

  • Straat: Voorstraat 11
  • Postcode: 8801 KZ
  • Plaats: Franeker
  • Provincie: Friesland
  • Land: Nederland

Contact

Social media

Mollema Music World te Franeker

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

maandag, 21 augustus 2017

Gewijzigd

dinsdag, 22 augustus 2017

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen