Amsterdam - City Records

Inkoop & verkoop van grammofoonplaten. Bij City Records Amsterdam ben je op het juiste adres.

3.5/5 Waardering (2 beoordelingen)

Inleiding

City Records bevindt zich aan de Geldersekade. Dat is een gracht en een straat in Amsterdam die de Nieuwmarkt verbindt met de Prins Hendrikkade. Op nummer 100A heeft Jasper Derksen zijn eigen platenzaak. In een mooi authentiek grachtenpand staat prachtige tweedehands vinyl uitgestald. In mooie houten bakken op stahoogte vind je de mooiste platen. Onder die bakken staan zwarte kratten met het goedkopere en iets minder interessante spul. En op ooghoogte twee rijen aan iedere wand waarop enkele bijzondere en fraaie exemplaren uitgestald zijn. Zo ziet de zaak van Jasper er grotendeels uit. Halverwege de zaak wordt het pand breder. Daar bevindt zich aan de rechterzijde ook zijn counter.

City Records interieur

Bespreking

In de zomer van 2016 stapte ik op een zaterdag het pand van Jasper binnen. Het was niet mijn eerste platenzaak van die dag die ik bezocht. Maar ik mag wel zeggen dat dit een voltreffer was. Kijk, we kennen allemaal Concerto wel. Een gigantische winkeloppervlakte met onnoemlijk veel vinyltitels. Maar vrijwel zonder enige uitzondering allemaal nieuw vinyl. Tuurlijk is dat tof als je hedendaags uitgebrachte muziek op vinyl zoekt, maar minder interessant als je voor oudere titels gaat, en graag een originele persing zoekt. En het aanbod tweedehands is bij Concerto niet zo interessant. Maar ook andere platenzaken die ik die dag in Amsterdam bezocht spraken me minder aan. Soms kwam dat door het aanbod en soms door de prijzen. Bij City Records vond ik uiteindelijk de juiste balans!

City Records interieur overzicht

De prijzen zijn goed. Geen uitschieters naar boven of beneden. Nee, dit zijn eerlijke prijzen. En het aanbod is interessant. Je vindt er sowieso alle gangbare genres. Dus van latin, wereldmuziek tot aan de reguliere pop/rock of zelfs klassiek, het is er allemaal. En de kwaliteit van het vinyl is ook goed. Ik wil altijd de zwarte schijven zelf bekijken. Het zou niet mijn eerste keer zijn dat ik bij thuiskomst baal als er flinke krassen over de plaat lopen. De selectie aan de voorkant is dus goed geweest. Die dag ging ik dan ook niet zonder lege handen naar buiten. Erg in mijn nopjes was ik met Beach Samba van Astrud Gilberto.

En dan de eigenaar zelf. Jasper kwam op mij over als een vriendelijke vent met verstand van zaken. Wat ik ook mooi vond, was dat hij gebruik maakte van een app op z'n smartphone en een kaartlezer met usb om klanten te laten pinnen. Veel goedkoper dan zoiets regelen via de ouderwetse banken. Innovatief en het getuigt tegelijkertijd van een gezonde ondernemersgeest.

Maar was er dan niets aan te merken of voor verbetering vatbaar? Nou, eigenlijk weinig tot niets. Tsja, misschien zou het aanbod verrijkt kunnen worden met nieuw vinyl. Aan de andere kant is het geen gemis. City Records onderscheidt zich met tweedehands vinyl van vele zaken die wel veel titels op nieuw vinyl voeren. Mijn devies is: neem City Records mee in je city trip Amsterdam. De Nieuwmarkt is een toeristische trekpleister. En al op 2 minuten loopafstand vind je City Records. Da's best de moeite.

City Records vooraanzicht

Openingstijden:
 maandag     Gesloten    
 dinsdag    Gesloten    
 woensdag    12:00 - 18:00    
 donderdag    12:00 - 18:00    
 vrijdag    12:00 - 18:00  
 zaterdag    12:00 - 18:00  
 zondag    12:00 - 18:00    

Address

  • Straat: Geldersekade 100A
  • Postcode: 1012 BM
  • Plaats: Amsterdam
  • Provincie: Noord-Holland
  • Land: Nederland

Contact

Social media

City Records te Amsterdam

Auteur

Richard Meijer

Gepubliceerd

zondag, 25 september 2016

Gewijzigd

zondag, 25 september 2016

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen